2ο Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα "Επιχειρώντας Αλλιώς"

2ο Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα "Επιχειρώντας Αλλιώς"
Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014 9:00 πμ  
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 

Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 107, 117 45 Αθήνα.


Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στις 3 Νοεμβρίου 2014, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, κορυφαίοι ακαδημαϊκοίλήπτες αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, επιχειρηματίες, επενδυτές και  κοινωνικοί επιχειρηματίες θα ανταλλάξουν απόψεις και  θα συζητήσουν για τις προοπτικές ανάπτυξης, με κεντρική θεματολογία τις τάσεις, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για την ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων σε μια ευρεία γκάμα τομέων οικονομικής δραστηριότητας. 

Το 2ο Συνέδριο «Επιχειρώντας Αλλιώς» διαρθρώνεται σε Κύριο και Παράλληλο Πρόγραμμα, ενώ θα εγκαινιάσει το νέο θεσμό των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με τη συνδιοργάνωση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, συντονιστή του δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas.
http://social-business-conference.gr/home/
Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
  • Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα αποτελεί μία νέα μορφή στον τομέα του «επιχειρείν». Βασική επιδίωξη της προσέγγισης αυτής είναι η δημιουργία ενός επιχειρησιακού μοντέλου το οποίο ασκεί μεν εμπορική δραστηριότητα αλλά ως κύριο προσανατολισμό του έχει την στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω της δημιουργίας ευκαιριών ένταξης στην αγορά εργασίας.
  • Οι πρώτες Κοινωνικές Επιχειρήσεις είναι πια γεγονός στην Ελλάδα και διεκδικούν μια θέση στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα αφού φαίνεται να κερδίζουν το ενδιαφέρον πολλών νέων επιχειρηματιών. Ακριβώς όπως οι επιχειρηματίες αλλάζουν το πρόσωπο των επιχειρήσεων, έτσι και οι κοινωνικοί επιχειρηματίες δρουν ως παράγοντες αλλαγής για την κοινωνία, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που οι άλλοι χάνουν, εφευρίσκοντας νέες προσεγγίσεις και δημιουργώντας λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα.
  • H B΄ Φάση Αξιολόγησης, για τα Βραβεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας - Social Business Excellence Awards, πραγματοποιήθηκε στις 14/10/2014, στο Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με τη συμμετοχή των 17 προκριθέντων που προέκυψαν από την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης Αξιολόγησης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι προκριθέντες είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν το φορέα τους ή την επιχειρηματική τους ιδέα και να απαντήσουν σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης, προκειμένου να αναδειχθούν οι τελικοί διακριθέντες για τα 7 Βραβεία του διαγωνισμού. Η ανακοίνωση και απονομή των βραβείων θα γίνει στο συνέδριο «Επιχειρώντας Αλλιώς», τη Δευτέρα στις 3 Νοεμβρίου 2014, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να επισκεφτείτε το site www.social-business-conference.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: