Χωρίς Μεσάζοντες !
165 δίκτυα χωρίς μεσάζοντες !
[ συμμετέχουν 300 περίπου Οργανώσεις Καταναλωτών και Παραγωγών
και περισσότεροι από 200 Δήμοι.]
Με Αστικούς Λαχανόκηπους και Τοποφαγικές Αγορές
Απευθείας Διάθεσης Τροφής θα επιβιώσουμε!
Το 2012 ζοριστήκαμε και διώξαμε επιτέλους τους μεσάζοντες. Χρειάστηκαν σχεδόν 30 χρόνια, αλλά τα καταφέραμε... Δημιουργήσαμε σε χρόνο dt τεράστια Δίκτυα χωρίς μεσάζοντες στα οποία συμμετέχουν 300 περίπου Οργανώσεις Καταναλωτών και Παραγωγών και περισσότεροι από 200 Δήμοι. Τα Δίκτυα αυτά αποκτούν σιγά - σιγά μόνιμα και σταθερά χαρακτηριστικά.
Οι Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής οργανώνονται τακτικά και σε συγκεκριμένα σημεία.
Το λεγόμενο «Κίνημα της Πατάτας», που στην αρχή χλευάστηκε από ορισμένους, κατόρθωσε να επεκταθεί σε όλα: στο λάδι, στα όσπρια, στα λαχανικά, στα γαλακτοκομικά. Εκτός των άλλων τροφοδοτεί 200 και πλέον Κοινωνικά Παντοπωλεία που λειτουργούν σε όλες τις πόλεις και τις γειτονιές, προσφέρουν δωρεάν τρόφιμα σε όσους έχουν ανάγκη και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
Έτσι επιβίωσε και η Αργεντινή όταν το ΔΝΤ έμπηξε βαθιά τα μυτερά νύχια του στο κορμί της. Δημιουργήθηκαν 800 περίπου όμιλοι βιοκαλλιεργητών, φτιάχτηκαν παντού αστικοί λαχανόκηποι - Rosario, αγορές απευθείας διάθεσης τροφής, χιλιάδες λέσχες ανταλλαγών - nodos που κυκλοφόρησαν 200 εκατομμύρια Κοινωνικών Χαρτονομισμάτων - creditos.
Το ίδιο έκαναν και οι Γάλλοι όταν ξεκίνησε η κρίση: Ξήλωσαν το γκαζόν και στη θέση του έφτιαξαν Αστικούς Λαχανόκηπους. Δημιούργησαν 1.500 Ενώσεις Απευθείας Διάθεσης Τροφής– ΑΜΑΡ, μέσω των οποίων χιλιάδες παραγωγοί διαθέτουν τα βιολογικά τους προϊόντα στις γειτονιές με σχεδόν μηδενικό κόστος συναλλαγής, καλύπτοντας ήδη εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές.
Οι νέες τοποφαγικές αγορές είναι κατά 20-30% φθηνότερες από τις λαϊκές αγορές, κυριαρχούν στη νότια Γαλλία και στις εργατικές συνοικίες του Παρισιού, όπου δραστηριοποιείται το «Αλληλέγγυο Κολοκύθι». Η Γεωργία της Εγγύτητας και τα Κινήματα των Τοποφάγων που προσπαθούν να διατηρήσουν διά της σποράς τις ντόπιες ποικιλίες, αναπτύσσονται ταχύτατα σε όλη την Ευρώπη.
Στη Βρετανία στα πλαίσια του κινήματος «Πόλεις σε Μετάβαση» και στην Ισπανία με πιο χαρακτηριστικό το «Xarxa de consum solidari» της Βαρκελώνης. Στόχος τους η υγιεινή τροφή, η διατήρηση της βιοποικιλότητας και η Δίκαιη Τιμή.
Τα κινήματα των Τοποφάγων για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας γιγαντώθηκαν δίνοντας μεγάλες μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο για την ελευθερία των σπόρων. Το Δίκτυο Πελίτι και άλλα Δίκτυα που παρουσιάζουμε, προσφέρουν δωρεάν σπόρους από ντόπιες ποικιλίες σε 1περισσότερους από 200.000 ερασιτέχνες παραγωγούς μέσα από τις οικογιορτές που γίνονται σε όλη τη χώρα.
Με τις ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες φτιάχνονται εκατοντάδες Αστικοί Λαχανόκηποι σε όλες τις πόλεις και τις γειτονιές. Αυτό είναι το νέο Εναλλακτικό project.
Με τις ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες φτιάχνονται εκατοντάδες Αστικοί Λαχανόκηποι σε όλες τις πόλεις και τις γειτονιές. Αυτό είναι το νέο Εναλλακτικό project.
Βρέθηκαν: 165 δίκτυα
Αττικής
Κεντρικού Τομέα Αθηνών
Δήμος Αθηναίων [9186]
Δήμος Γαλατσίου [9188]
Δήμος Ζωγράφου [9190]
Δήμος Βύρωνος [9187]
Δήμος Δάφνης-Υμηττού [9189]
Δήμος Ηλιουπόλεως [9191]
Δήμος Καισαριανής [9192]
Βορείου Τομέα Αθηνών
Δυτικού Τομέα Αθηνών
Νοτίου Τομέα Αθηνών
Πειραιώς
Ανατολικής Αττικής
Δυτικής Αττικής
Κεντρικής Μακεδονίας
Θεσσαλίας
Δυτικής Ελλάδας
Ιονίων Νήσων
Νοτίου Αιγαίου
Κρήτης
Ηπείρου
Πελοποννήσου
Δυτικής Μακεδονίας
Στερεάς Ελλάδας
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Βορείου Αιγαίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου