UniverSSE 2017 το 4ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας , από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου.

  • Να ακουστούμε μακριά – Να ακουστούμε δυνατά!

Πέρα από την αγορά και το κράτος η Kοινωνική Aλληλέγγυα Oικονομία μπορεί να δώσει τις απαντήσεις που αναζητούμε και θέλει τη δική σου στήριξη για να ακουστεί.

Από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου, το UniverSSE 2017, το 4ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας θα γίνει στην Αθήνα. Για να φτάσει το μήνυμά του σε όσες-ους περισσότερες-ους γίνεται, έχει τη δική σου ανάγκη.

Η παρουσία δεκάδων ακτιβιστών, μελών εθνικών δικτυώσεων, συνεταιριστών και ερευνητών στην Αθήνα και η διαπιστωμένη ανάδυση, οι ανάγκες και η δυναμική της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αποτελούν έναν πολλά υποσχόμενο συνδυασμό για τη διοργάνωση του συνεδρίου. 

Αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και πρακτικών, μια στιγμή συνάντησης του πολύμορφου γαλαξία των ενεργών στο χώρο της Κ.Αλ.Ο. εγχειρημάτων και στην αναζήτηση κοινών αφηγήσεων και στρατηγικών σε ελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

2. Διοργάνωση και Κάλεσμα

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της διεθνούς αυτής συνάντησης έχουν αναλάβει συλλογικά οι εξής πρωτοβουλίες και δικτυώσεις:

  • Dock–Συνεργατικός Χώρος για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία
  • Η Εφημερίδα των Συντακτών
  • Κόμβος για την Κοινωνική Οικονομία, Ενδυνάμωση και Καινοτομία
  • Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας
  • Πανελλαδικό Συντονιστικό Αλληλέγγυων Σχολείων
  • ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο. – Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία
  • Συντονισμός ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Αττικής
  • Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας.
  • RIPESS Europe

Στο συνέδριο ευελπιστούμε να συναντηθούμε με όσους/ες εργαζόμαστε για την προώθηση και την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, την οποία αντιλαμβανόμαστε σαν ένα δυναμικό χώρο, ένα πολύμορφο οικοσύστημα πρακτικών αυτοδιαχείρισης της παραγωγής, της εργασίας, της κατανάλωσης. Έναν χώρο ανάδυσης νέων αφηγήσεων χειραφέτησης και ενδυνάμωσης της κοινωνίας, που μέσα σε καιρούς κρίσης συνιστούν όχι απλά έναν κόσμο αντίστασης, αλλά ένα χειροπιαστό παράδειγμα οραματισμού και δυνατοτήτων κοινωνικού μετασχηματισμού.

Το Σύμπαν της Κ.Αλ.Ο. φιλοξενεί από συνεργατικά, συνεταιριστικά εγχειρήματα και αυτο-οργανωμένες δομές αλληλεγγύης, μέχρι μορφές κοινοτικής και κοινωνικής οικονομίας, πρωτοβουλίες ανοιχτής τεχνολογικής καινοτομίας και έρευνας, μέχρι διαδικασίες και χώρους ανάπτυξης των Κοινών.
Η Κ.Αλ.Ο είναι μία ανοιχτή διαδικασία και ταυτόχρονα μια πρόσκληση σε δράση. Κάθε εγχείρημα του πολύμορφου σύμπαντος της Κ.Αλ.Ο., στη χώρα μας και στην Ευρώπη, είναι ευπρόσδεκτο να συμμετέχει και να συμβάλει με τις ιδέες του στην τριήμερη διεθνή συνάντηση.
Στηρίξτε την καμπάνια Crowdfunding!
Η καμπάνια έχει στόχο να συγκεντρώσει χρήματα, που θα καλύψουν έξοδα μεταφοράς & διαμονής για ομάδες Κ.ΑΛ.Ο  που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν στο Συνέδριo.
Περισσότερα εδώ
Η Αθήνα, στα πλαίσια του Συνεδρίου, θα αποτελέσει το σημείο επαφής για ανθρώπους, συνεργατικά εγχειρήματα, φορείς Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και ομάδες, που εργάζονται για την προώθηση και την ανάπτυξη της Κ.ΑΛ.Ο από διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Γύρω από τις 6 + 1 θεματικές ζώνες του Συνεδρίου και την ευκαρία να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες, πρακτικές, τεχνογνωσία και συμπεράσματα για την Κ.ΑΛ.Ο, φτιάχνουμε μια πανευρωπαϊκή Ιστορία «που θα αποτελείται από ιστορίες, όχι άτομα».

Θεματικές Ζώνες

  1. Μορφές, πεδία και οπτικές της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας και του συνεργατισμού
  2. Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή με φόντο την κλιματική αλλαγή.
  3. Πρακτικές Κ.ΑΛ.Ο στην κοινωνική ένταξη με έμφαση στο προσφυγικό ζήτημα
  4. Κοινωνική καινοτομία: Έρευνα, τεχνολογία, εκπαίδευση και εργαλεία για την Κ.ΑΛ.Ο.
  5. Κοινά: Προσεγγίσεις και πρακτικές σε ψηφιακά, φυσικά, αστικά, πολιτιστικά
  6. Δημόσιες πολιτικές ( αυτοδιοίκηση, εθνικές, ευρωπαϊκές ) για την Κ.ΑΛ.Ο: Ποιες,  από ποιους, για ποιους;
  7. Ελεύθερη Ζώνη

Επικοινωνία

Η εγγραφή και η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: