2015 02 27 ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Αναπτύσσοντας μια κοινωνική επιχείρηση

Σεμινάρια για ΚΟΙΝΣΕΠ με τίτλο: «Αναπτύσσοντας μια κοινωνική επιχείρηση» πραγματοποιούνται από 8-10/12/2014 στη Θεσσαλονίκη στον χώρο του Οικόπολις .
Το σεμινάριο «Ανάπτυξη μίας κοινωνικής επιχείρησης», εντάσσεται σε μια σειρά σεμιναρίων που διοργανώνουν η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Χαίνριχ Μπελ Ελλάδας με στόχο να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας μέσα από την δημιουργία βιώσιμων συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Σε αυτό το στόχο αποσκοπεί και ο Οδηγός Δημουργίας Κοινωνικών Επιχείρησεων της οικονομολόγου Σοφίας Αδάμ, ο οποίος εκδόθηκε πρόσφατα.
Το τριήμερο σεμινάριο «Ανάπτυξη μίας κοινωνικής επιχείρησης» απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη συγκροτήσει μια κοινωνική επιχείρηση και χρειάζονται υποστήριξη στη λειτουργία της, καθώς η θνησιμότητα ορισμένων παραδειγμάτων δείχνει τη σημασία της διαρκούς εγρήγορσης για την αντιμετώπιση πρακτικών θεμάτων. Με το πέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποσαφηνίσει σημαντικά πρακτικά θέματα, και θα έχουν αναπτύξει περαιτέρω τις οργανωτικές τους δεξιότητες για να ανταποκριθούν στη λειτουργία μίας κοινωνικής επιχείρησης.
Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:
Δευτέρα 8.12.2014, 5μμ-9μμ
  • Δυσκολίες/εντάσεις στη λειτουργία μιας ΚΟΙΝΣΕΠ
  • Διαχείριση ομάδας-οργάνωση συναντήσεων
  • Αλλαγές στη λειτουργία-τροποποίηση καταστατικού
Τρίτη 9.12.2014, 5μμ-9μμ
  • Ασφαλιστικές υποχρεώσεις εργαζομένων
  • Φορολογικές υποχρεώσεις-Ισολογισμός-απολογισμός
Τετάρτη 10.12.2014, 5μμ-9μμ
  • Οικονομική παρακολούθηση
  • (Κοινωνικό) marketing-προώθηση

Η συμμετοχή στο σεμινάριο απαιτεί την παρακολούθηση και των επτά θεματικών διάρκειας 12 ωρών από τα ίδια ή διαφορετικά μέλη του εγχειρήματος. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τη 1 Δεκεμβρίου στο ecologicalthess@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες:

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ


ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ

ΑΦΕΨΗΜΑ: Για κάθε φλιτζάνι ρίχνουμε ένα κουταλάκι από το βότανο. Το σκε-πάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 10 έως 15 λεπτά. Σουρώνουμε και το πίνουμε σκέτο, με ζάχαρη ή μέλι.

ΕΓΧΥΜΑ: Σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό ρίχνουμε ένα κουταλάκι από το βό-τανο και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε για 10 έως 15 λεπτά. Σουρώνουμε και το πίνουμε σκέτο, με ζάχαρη ή μέλι

ΕΜΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΑ: Για κάθε φλιτζάνι χρησιμοποιήστε ένα φακελάκι. Προσθέ-στε βραστό νερό και αφήστε το για 3 έως 5 λεπτά. Μπορείτε αν θέλετε να προ-σθέσετε ζάχαρη, μέλι ή λεμόνι και να απολαύσετε ένα γευστικό, υγιεινό και αρω-ματικό ρόφημα.

ΦΙΛΤΡΟΥ: Τοποθετείστε το φίλτρο στην καφετιέρα, ρίξτε ένα γεμάτο κουτα-λάκι από το βότανο στο φίλτρο για κάθε φλιτζάνι ροφήματος. Βάλτε τόσα φλιτζάνια νερό όσα ροφήματα θα φτιάξετε και ανοίξτε την καφετιέρα. Αφού σερβίρετε, προσθέστε αν θέλετε ζάχαρη ή μέλι.

10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

 ΤΣΑΪ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Τα θεραπευτικά βότανα για το κρυολόγημα το χειμώνα

Τα θεραπευτικά βότανα για το κρυολόγημα το χειμώνα

Τα θεραπευτικά βότανα για το κρυολόγημα το χειμώνα

Συνάχι, πονόλαιμος, πονοκέφαλοι, πυρετός, βήχας και μυϊκοί πόνοι είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος.


Πολλά είναι τα βότανα που η φύση μας προσφέρει και είναι ικανά να θωρακίσουν την άμυνα του οργανισμού μας και να απαλύνουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος . Συνάχι, πονόλαιμος, πονοκέφαλοι, πυρετός, βήχας και μυϊκοί πόνοι είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος.

Τα θεραπευτικά βότανα για το χειμώνα

Για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού

Εχινάκεια

Η εχινάκεια έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι διεγείρει τους αμυντικούς μηχανισμούς του ανοσοποιητικού συστήματος, γι’ αυτό και είναι πολλοί εκείνοι που τη λαμβάνουν προληπτικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της διάρκειας του κρυολογήματος και στην άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματά του, δεδομένου ότι διαθέτει ισχυρές αντιβιοτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Προσοχή: Η λήψη της δεν πρέπει να υπερβαίνει συνολικά τους 2 μήνες, γιατί μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.
Απαγορεύεται η χορήγησή της σε παιδιά κάτω των 8 ετών, ενώ αντενδείκνυται σε όσους πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ. σκλήρυνση κατά πλάκας, ερυθηματώδη λύκο) ή παίρνουν ανοσοκατασταλτικά.
Επίσης, πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή από άτομα με αλλεργία στην αμβροσία ή σε φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των ηλίανθων.

Για τον πονόλαιμο